Management Update Week 8

21-02-2023

Belastingvrije thuiswerkvergoeding omhoog

De overheid heeft de belastingvrije thuiswerkvergoeding met ingang van 1 januari 2023 verhoogd naar € 2,15 per dag. Dit was in 2022 € 2,00 per dag, dus het gaat om een verhoging van 7,5%. De thuiswerkdagen van december zijn vorige maand uitbetaald. De nieuwe vergoeding gaat in voor de thuiswerkdagen van januari die we deze maand uitbetalen.

Lees hieronder de rest van Management Update – Week #8

Arno tweede jubilaris dit jaar

De nieuwe loyaliteitsbeloning die 1 januari is ingevoerd levert je elke vijf jaar dat je in dienst bent eenmalig een half maandsalaris netto extra op. Gerrit Piksen was vorige maand de eerst jubilaris die hiervoor in aanmerking kwam. Deze maand bejubelen we Arno van der Laan. Hij kwam vijf jaar geleden de gelederen versterken. Van harte Arno!

Even voorstellen: Ruben van Zelst, stagiair Hogeschool van Amsterdam

Ruben is deze maand gestart als stagiair. Hij doet voor zijn opleiding Bedrijfskunde het komende half jaar onderzoek naar de rol van het management dashboard bij het optimaliseren van het bedrijfsresultaat.

Wat ga je doen?

“Voor mijn afstudeerscriptie ga ik onderzoeken hoe het management dashboard kan bijdragen aan de optimalisatie van het bedrijfsresultaat. Dit doe ik aan de hand van een aantal KPI’s die ik in kaart zal brengen. Het uiteindelijk doel van mijn onderzoek is het opstellen van een handleiding voor het tot stand brengen van een duidelijk en praktisch management dashboard.”

Wat deed je hiervoor?

“Ik heb onderzoeken gedaan en stage gelopen bij diverse bedrijven binnen verschillende branches. Zo heb ik onlangs onderzoek gedaan bij afvalverwerker Renewi. Ook heb ik stage gelopen bij video agency International Video Company. Bij dit bedrijf ben nog steeds werkzaam als new business representative.”

Waarom heb je voor MarketResponse gekozen?

“MarketResponse sprak mij aan omdat de dienstverlening erg aansluit op het werk dat ik momenteel doe. Het is eigenlijk het proces dat eraan vooraf gaat. MarketResponse levert de data waardoor bedrijven weten welke doelgroep zij moeten bereiken en hoe. Het bedrijf waar ik stage heb gelopen en momenteel werkzaam ben helpt bedrijven vervolgens met het bereiken van deze doelgroep door middel van online (video)marketing op socials. Daarnaast heb ik veel gesproken met jullie collega Frank Bos. Dit heeft ook bijgedragen aan mijn keuze.”

Vertel eens iets bijzonders over jezelf.

“Ik had eigenlijk nooit verwacht om in deze bedrijfstak terecht te komen. Ik ben nooit echt geïnteresseerd geweest in data en marketing en dergelijke. Van jongs af aan ben ik ondernemend bezig. Dat begon met allerlei spullen kopen en verkopen. Zo ben ik uiteindelijk in de sales beland. Ik had verder het idee dat werken in de bouwsector meer voor mij is weggelegd. Overigens werk ik nog steeds af en toe in de bouw. Mijn ideaalbeeld is dan ook een combinatie tussen beide, dus een aantal dagen in de bouw en een aantal dagen bij een corporate bedrijf.”

Even voorstellen: Carlo Wolters, stagiair Hogeschool Windesheim in Zwolle

Carlo loopt de komende vier maanden stage op de data-afdeling als derdejaars student International Business. Hij verdiept zich in data-gedreven marketing.

Wat ga je doen?

“Mijn stage begint als meeloopstage. De komende weken mag ik een eigen onderzoeksopdracht hier uitvoeren. Ik wil me graag meer verdiepen in data-gedreven marketing.”

Waarom heb je voor MarketResponse gekozen?

“Ik ben via mijn zus Leander bij MarketResponse terechtgekomen. Zij vertelde me over de toffe opdrachten die ze voor 4orange had uitgevoerd. Ik zag direct dat daar mijn interesses liggen.”

Vertel eens iets bijzonders over jezelf.

“Mijn grootste passie is poker. Naast mijn studie speel ik professioneel poker sinds 2020 en ik houd me bezig met het coachen van amateurspelers. Ik hoop veel van de skills die ik met poker heb geleerd, zoals probleemoplossend vermogen en strategisch inzicht, in het bedrijfsleven toe te kunnen passen.”

Keep up the good work

In juni van dit jaar gaan we weer op voor volledige ISO-certificering. En ja, ook de activiteiten van (voorheen) CMNTY en 4orange worden dan (her)gecertificeerd. Dat betekent werk aan de winkel voor ons allemaal. Als je al netjes volgens onze procedures werkt, dan is het een kwestie van op dezelfde voet doorgaan. We zien dat de afspraken er hier en daar nog wel eens bij inschieten. In dat geval, tandje bij.

Drie collega’s uit dienst

Dennis Groen en Dylan de Mots zijn afgelopen maand uit dienst gegaan. Eind van de maand treedt Rosanne Vreugdenhil uit dienst. Afgelopen vrijdag 17 februari was haar laatste werkdag.