Hoe bereik je
gewenst gedrag bij
maatschappelijke vraagstukken?

BSR Gedrags- verandering

Het veranderen van gedrag is een belangrijk onderdeel van de oplossing bij het effectief aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Denk aan het bereiken van duurzame mobiliteit, de klimaatverandering of de energietransitie waar we middenin zitten.

Dergelijke ingrijpende maatschappelijke vraagstukken vereisen een doelgroepgericht beleid en communicatie op maat. Dat geldt als je de jonge generatie wilt bereiken. Maar ook als je gedragsverandering wilt realiseren bij de minder jonge generatie. Een doelgroepgericht beleid en communicatie op maat alleen zijn echter onvoldoende. Om aantoonbare gedragsverandering te realiseren heb je op de eerste plaats inzicht in de principes van gedragsverandering nodig. Daarnaast moet je beschikken over data, onder meer op het gebied van leefstijlsegmentatie.

 

Trendrapport ‘Duurzame mobiliteit en gedragsverandering’

Ontdek hoe je gedragsverandering naar duurzame mobiliteit stimuleert bij werknemers of bewoners. Lees de aanpak van Groot Schiphol Bereikbaar als case.

Download hier

Download het trendrapport

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Versneld bereiken van je beleidsdoelen

Voor een gestructureerde multidimensionale werkmethodiek combineren we inzichten uit de gedragswetenschappen met onze kennis over zowel de BSR-leefstijlen als de achterliggende modellen. Hierdoor weten we als geen ander exact hoe mensen in verschillende leefstijlen reageren op interventies en op de communicatie daarover. Met deze interventies bereik je twee doelen. Ze helpen je om nieuw strategisch en operationeel beleid te ontwikkelen en te implementeren. Maar ze versnellen ook de door jou gewenste veranderingen.

Direct kennismaken?

Wiebe de Ridder
Principal consultant

wiebe.deridder@marketresponse.nl

+31 6 24 67 26 80

wiebe de ridder
Feedback