Understanding Today. Shaping Tomorrow.

Alleen als je mensen echt begrijpt, kun je iets voor ze betekenen

Mensen écht begrijpen. Daar gaat het uiteindelijk om. Waarom doen ze wat ze doen? Waarom denken en geloven ze het één en verwerpen ze het ander? Wat zijn hun drijfveren? Als je mensen begrijpt, begrijp je de wereld beter. En je plek erin. Dan krijg je ook meer grip op de toekomst. Omdat je het voortouw neemt bijvoorbeeld. Omdat je in staat bent om met mensen mee te kijken naar hún toekomst; met hun verwachtingen, onzekerheden, wensen en dromen. MarketResponse helpt opdrachtgevers hierbij. Wij verzamelen en analyseren meningen, kritiek en emoties, verrijken ze, duiden ze en bieden insights. We kunnen je bovendien helpen om die direct toe te passen in de praktijk. Op die manier zorgen we ervoor dat mens, markt en maatschappij op elkaar aansluiten.

Insights-driven marketing & communicatie

Onze naam zegt het al. Met MarketResponse zit je bovenop je markt. Speel snel en effectief in op trends en de steeds veranderende behoeften van je doelgroepen. Wij helpen je om jouw merk op een echt onderscheidende manier te positioneren. Om verbluffende customer en employee experiences te creëren. En we zorgen dat je relevant blijft met data-gedreven digitale marketing en state-of-the-art marketing- en researchtechnologie.

Insights-driven maatschappelijke communicatie

Bij MarketResponse vinden we het belangrijk om onze expertise op het gebied van onderzoek en marketing in te zetten voor publieke en maatschappelijke organisaties. Al vele jaren zijn we een vertrouwde partner van overheden en goede doelen bij verbetering van communicatie, het aanjagen van burgerparticipatie en het verbeteren van ‘klantreizen’ en medewerkersbeleving.

Een slimme combinatie van gedegen research en technologie

MarketResponse bestaat al meer dan 35 jaar. In die periode hebben we altijd planmatig geïnvesteerd in het doorontwikkelen van onze expertises. Daarbij is onze inzet steeds het vakmanschap van onze mensen in combinatie met de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën. In een tijd dat marktonderzoek, data-analyse en marketing volledig met elkaar vervlochten zijn, loopt MarketResponse voorop met innovatieve research technology software en marketing automation. Die symbiose tussen menselijke expertise en innovatieve technologie biedt onze opdrachtgevers veel meer dan de som der delen.

Meer dan 90 hoog gekwalificeerde specialisten staan voor je klaar

Bij MarketResponse zijn we met ruim 90 mensen. Dat zijn onder anderen:

 • marktonderzoekers
 • data scientists
 • gedragsonderzoekers
 • merk- en communicatiestrategen
 • customer and employee specialists (CX and EX)
 • content marketeers
 • art directors
 • creative designers
 • creative content creators
 • brand journalists
 • software developers

We werken vanuit Utrecht, Amsterdam en New York.