Nieuwe winkel of vestiging? Wij weten al welke plek de grootste kans op succes heeft

22-02-2023

Hoe bepaal je waar je je nieuwe winkel, kantoor of fabriek neerzet? Welke factoren spelen mee? Kies je op basis van kosten, zichtlocatie, bereikbaarheid, gevoel? Zo’n belangrijke zakelijke beslissing kun je maar beter op basis van de juiste feiten en data nemen.

De locatie bepaalt voor een belangrijk deel het succes van de nieuwe vestiging. Een verkeerde keuze kan een serieuze kostenpost zijn en zet je op achterstand bij concurrenten. Met een gedegen locatie-analyse kun je sneller alternatieven afwegen en op basis van data en inzichten de perfecte plek vinden.

Wat maakt een locatie succesvol?

Wat is voor klanten de makkelijkste locatie om jouw winkel te bezoeken? Waar vinden jouw producten het snelst hun weg naar verschillende doelgroepen? Wat is de prettigste plek voor medewerkers, leveranciers en relaties?

In de whitepaper Datagedreven vestigingplaatsonderzoek vertellen we je welke factoren belangrijk zijn (véél!) en hoe je die allemaal meeneemt in de besluitvorming. Zoals:

  • Socio-demografische data: wie wonen hier?
  • Lokale economie: wat zijn regels, heffingen en kansen?
  • BSR-klantsegmentatie: leefstijlen, sociale factoren
  • Marktanalyse: is er vraag naar jouw product?
  • Psycho-geografische analyse: hoe gedragen en verhouden doelgroepen zich hier?

Met deze en meer data en de juiste data-analyses kun je vrij nauwkeurig bepalen waar jouw kansen op (commercieel) succes het grootst zijn. Lees er meer over in deze whitepaper.

Download de gratis whitepaper ‘Datagedreven vestigingsplaatsonderzoek’.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Meer weten over marketing data science?

Frank Bos
Business Development Manager

frank.bos@marketresponse.nl

+31 6 13 66 04 10

Feedback