Mixed-use in de stad: wat willen bewoners, bezoekers en bedrijven?

08-06-2023

In steden en wijken worden wonen, werken, winkelen en recreëren steeds meer gemengd. Aan eenzijdige, monofunctionele omgevingen worden functies toegevoegd. Hoe zorg je met deze mixed use-ontwikkeling voor brede waardecreatie in die gebieden? Wat verwachten bewoners, bezoekers en bedrijven van de voorzieningen in hun buurt. Voor organisaties, overheden en professionals die bezig zijn met mixed-use of met ideeontwikkeling voor een 15-minutenstad, is het van belang om inzicht te hebben in de wensen van bewoners en gebruikers. Is het mogelijk om voor elke doelgroep de perfecte mix samen te stellen? Of moet je ook bij mixed-use keuzes maken?

Op weg naar een 15-minutenstad?

MarketResponse heeft onderzoek gedaan naar de behoefte aan voorzieningen in de woon- en werkomgeving, uitgaande van leefstijlprofielen uit het BSR-model. Op basis van de resultaten van het onderzoek kunnen we onder meer in beeld brengen:

  • hoe naar voorzieningen en het gebruik van die voorzieningen in verschillende situaties en rollen gekeken wordt;
  • wat de wensen en verwachtingen zijn van de verschillende leefstijlen;
  • hoe dit meegenomen kan worden bij de keuzes voor het plannen van voorzieningen in gebieden die ontwikkeld of getransformeerd moeten worden.

Het onderzoek is ook de basis voor de nieuwe whitepaper over de behoefte aan voorzieningen in de woon- en werkomgeving.

Download de whitepaper

In de whitepaper kijken we naar doordachte keuzes bij mixed-use ontwikkelingen in de stad in combinatie met het wetenschappelijke BSR-leefstijlenmodel. De whitepaper gaat in op de onderzoeksresultaten en laatste inzichten en biedt achtergronden en praktische handvatten bij de ideeontwikkeling voor mixed-use gebieden of een 15-minutenstad.

Vul je gegevens hieronder in en je krijgt de whitepaper in je mailbox.

Download de gratis whitepaper ‘BSR-mixed-use in de stad: wat willen bewoners, bezoekers en bedrijven’.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Neem contact op

Wiebe de Ridder
Principal Consultant

wiebe.deridder@marketresponse.nl

+31 6 24 67 26 80

wiebe de ridder
Feedback