Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

23-11-2022

Waarom trekt het ene gezin met een peuter door Tibet, terwijl het andere in een bungalowpark met subtropisch zwembad vakantie viert? Waarom woont het ene jonge stel op een woonboot in Amsterdam, terwijl het andere gelukkig is in een rijtjeshuis in die ene Vinexwijk? Het antwoord: zelfde socio-demo, maar verschillende leefstijlen. En leefstijlen, dát is waar je met het BSR-model grip op krijgt.

Wij geloven in de kracht van leefstijlen bij het verklaren, en dus beïnvloeden, van gedrag van mensen. Het wetenschappelijke BSR (Brand Strategy Research) model van MarketResponse ontrafelt de drijfveren van mensen. En dat niet alleen. Het vertelt jou vervolgens precies wat je moet doen om mensen in beweging te krijgen. Met welke propositie, welke boodschap, welke tone of voice, via welk kanaal. En dat biedt kansen. Op bijvoorbeeld een hogere conversie. Want weten is leuk, maar toepassen is beter

Heel Nederland in kaart

Nederland kent in de basis vier leefstijlen. Wij noemen het de rode (vitaal), gele (harmonieus), blauwe (controlerend) en groene (zekerheid) manier van in het leven staan. Daarmee leer je je doelgroep echt kennen. Zelfs tot achter de brievenbus. Met onze landelijk dekkende geo-psychografische database (SmartGIS), weten we de BSR-leefstijl van alle huishoudens in Nederland. Een database waar we best trots op zijn, en die elke dag beter wordt.

Wat beweegt de consument? Download het e-book en word meegenomen in de BSR-leefstijlenwereld.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*