Zakenpartners Interpolis en Rabobank in een dag vol wederzijdse inspiratie.

03-06-2015

Glashelder! Dat is de campagne waarmee Interpolis communiceert waar zij voor staan. Transparantie van organisatie en producten. De Rabobank is de belangrijkste partner voor Interpolis en er wordt nauw samen gewerkt. Om die relatie glashelder te houden, voert MarketResponse al een aantal jaren kwantitatief onderzoek uit naar de samenwerking. Met daarin niet alleen aandacht voor harde KPI’s, maar ook voor nuance en beleving. Door open antwoorden en kwalitatieve gesprekken.

Ontmoeting tijdens Connect & Inspire

Toch bleven cijfers de boventoon voeren. Maar de relatie tussen Interpolis en Rabobank is niet puur functioneel. Juist de emotie is van belang. Elkaar echt ontmoeten kwam er niet altijd van. Dat gebeurde tijdens Connect & Inspire.

‘Klantcentraal denken’ daar draait Connect & Inspisre om. Dat klinkt mooi, maar wij weten uit ervaring dat je dat je echte klantgerichtheid niet voor elkaar krijgt met cijfers. Dat stimuleer je door te doen. Dat moet groeien. Anders is ‘klant centraal’ niet meer dan een loze kreet. Connect & Inspire zorgt voor die stimulatie.

Denken en doen

Connect & Inspire bestaat uit een sessie van één dagdeel, waar je medewerkers met opdrachten aan het denken en doen gezet worden. Samen met Interpolis organiseerden we twee sessies, een voor de particuliere en een voor de zakelijke markt. Interpolismedewerkers uit alle lagen van de organisatie gingen met medewerkers van lokale Rabobanken aan de slag. Naar elkaar luisteren tijdens speeddaten. Ervaringen delen. Met elkaar debatteren.

“Wat een enthousiasme en energie kwam er vrij!”

Christiaan Buitenhuis van Interpolis: “Natuurlijk werken we al lange tijd samen met de Rabobank. En we leren ook veel uit de online onderzoeken. Toch bleef de wens om elkaar te ontmoeten. Connect & Inspire zorgde ervoor dat we op een andere manier naar de samenwerking kijken.

De afwisseling tijdens de sessies is mooi. In het begin kregen wij de opdracht te luisteren en te observeren. Pas daarna gingen we het gesprek met de Rabobank aan. Dat maakt de sart van de sessie direct heel boeiend. Wat een enthousiasme en energie kwam er vrij. Het resultaat van Connect & Inspire is een open sfeer waarin je kunt ontdekken en van elkaar leert. Ik ben een groot voorstander van Connect & Inspire.