Wat doet een data analist bij 4orange?

27-07-2017

Om je bergen data goed te benutten is een gespecialiseerde data analist nodig, om zo datagedreven te werk te gaan bij het nemen van zakelijke beslissingen. Maar wat doet een data-analist precies? En welke voordelen biedt het jouw organisatie? De dataspecialisten van 4orange staan voor je klaar.

Wat doet een data analist?

De meeste organisaties hebben grote hoeveelheden data in handen, maar weten eigenlijk niet hoe zij deze gegevens kunnen interpreteren. Door dit wel te doen, kun je je strategie bijstellen en betere resultaten behalen.

Een data analist of bigdata consultant kan verschillende taken oppakken en uitvoeren. Afhankelijk van de manier waarop er bij jouw organisatie met data wordt gewerkt, gaat hij of zij aan de slag. Als er al een goed database is, hoeft er natuurlijk geen nieuw systeem te komen. Om de data-analyses goed uit te voeren, is het wel van belang dat deze goed is ingesteld en de gegevens eenvoudig te interpreteren zijn.

Aan de hand van de verzamelde en geïnterpreteerde data brengt de bigdata consultant verslag uit bij het management. Er kan worden gekeken naar procesverbeteringen, systeemwijzigingen maar nog zoveel meer. Want in die bergen data zit veel goud verborgen, maar je moet het er wel uithalen. Een data consultant van 4orange kan jou daarbij helpen.

Wil jij ook aan de slag met een dataspecialist of bigdata consultant? Neem dan eens contact met ons op.

Feedback