Kom je ook naar de webinars over bewonerswensen en -motivaties & BSR bij Stadszaken?

18-10-2022

Begin november presenteren Wiebe de Ridder, David Verschoor en Dennis Groen, onze experts op het gebied van BSR, twee webinars bij Stadszaken.nl. Deze webinars gaan over inzicht in bewonerswensen en bewonersmotivaties rondom duurzaamheid en wonen. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan!

Webinar ‘Welke woning verduurzaam je eerst? Bewonersmotivaties als leidraad’

De eerste webinar vindt plaats op dinsdag 1 november vanaf 11.00 uur ’s ochtends. Deze webinar gaat in op vragen rondom bewonersmotivatie en duurzaamheid. MarketResponse heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar bewonersmotivaties bij de energietransitie. Hoe krijg je verschillende doelgroepen mee in de transitie naar gasloze wijken?

Je leert bij deze webinar wat de waarden zijn van de verschillende BSR-doelgroepen die MarketResponse voor de energietransitie hanteert, en hoe zich dit vertaalt naar motivaties ten aanzien van verduurzaming. Ook leer je hoe je voorkomt dat je met de verkeerde argumenten de verkeerde groep probeert te overtuigen en hoe je steunkunt verbreden voor duurzame renovaties.

De webinar is vooral interessant voor gemeentelijke overheden (bestuurders en ambtenaren wonen, wijkverbetering, energietransitie, verduurzaming), woningcorporaties, institutionele beleggers en ontwikkelaars. De webinar duurt een uur en is gratis bij te wonen. Je kunt je op Stadszaken.nl aanmelden voor deze webinar.

Webinar ‘Inzicht in bewonerswensen: sturen op gezondheid en geluk in de wijk’

De tweede webinar vindt plaats op dinsdag 8 november vanaf 11.00 uur ’s ochtends. Deze webinar behandelt gezondheid en geluk als doelstelling bij het realiseren van woonprojecten en wijken. Deze twee onderwerpen worden steeds meer een maatstaf voor succesvol beleid en een succesvolle samenleving. MarketResponse deed onderzoek naar de woonwensen en de achterliggende waarden die bijdragen aan het geluk en de gezondheid van bewoners. Wordt elke bewoner gelukkig van dezelfde zaken? Hier praten we tijdens het webinar over.

Tijdens dit webinar komt vooral het BSR-model aan bod. Je leert wat de verschillen zijn tussen de diverse leefstijlen en welke gelukspercepties daarbij horen, welke aspecten van geluk universeel zijn voor elke leefstijl en welke keuzes je moet maken bij projectontwikkeling als je bepaalde leefstijlen wilt aantrekken.

De webinar is voor gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties interessant en is gratis bij te wonen. Aanmelden? Dat kan op Stadszaken.nl. Wil je meer lezen over gezondheid en geluk bij projectontwikkeling? Lees dit interview met Nicole Maarsen.