Wat doen data-analisten?

31-08-2020

Als je de samenwerking met 4orange aangaat kom je waarschijnlijk in contact met een data-analist. Maar wat doen data-analisten precies? En hoe kunnen ze jouw helpen? Dat bespreken we in deze blog. De data experts van 4orange staan altijd voor je klaar.

Wat doen data-analisten?

De meeste organisaties hebben grote hoeveelheden data in handen, maar weten eigenlijk niet hoe zij deze gegevens kunnen interpreteren. Door dit wel te laten doen, kun je je strategie bijstellen en de resultaten verbeteren.

Een big data analist (of: database analist) kan verschillende taken oppakken en uitvoeren. Afhankelijk van de hoe jouw organisatie met data werkt, gaat de data analist aan de slag. Om de data-analyses correct uit te voeren, is het van belang dat de database goed is ingesteld en de data eenvoudig te interpreteren zijn.

Aan de hand van de verzamelde en geïnterpreteerde data brengen de data experts verslag uit. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar procesverbeteringen, systeemwijzigingen maar nog zoveel meer. Want in die bergen data zit veel goud verborgen, maar je moet het er wel uithalen. De data experts van 4orange kunnen jou daarbij helpen.

Wil jij ook aan de slag met een van onze data-analisten? Neem dan eens contact met ons op.

Feedback