MarketResponse behaalt ISO 27001

09-01-2018

Derde ISO-certificaat, na ISO 20252 en 26362

Per 20 december 2017 is marktvindersbureau MarketResponse officieel ISO 27001 gecertificeerd. ISO 27001 is de ISO-norm voor informatiebeveiliging. Daarnaast zijn de ISO-certificeringen 20252 (kwaliteitsmanagement marktonderzoek) en 26362 (access panels voor consumentenpanel SamSam), die MarketResponse al jaren mag voeren, opnieuw getoetst en uitgegeven.

Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid

Remco Martens, manager IT & Data Creatives en verantwoordelijk voor beveiliging: “De enorme hoeveelheid data die beschikbaar is, biedt grote kansen voor organisaties. Data zijn waardevol, maar die waarde zorgt ook voor risico’s. Die risico’s willen wij vermijden. Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie zijn cruciaal voor ons. Dat geldt voor het verwerken van persoonsgegevens, voor big data en voor strategische informatie. Niet alleen voor onze eigen gegevens, maar zeker ook voor de gegevens die opdrachtgevers aan ons toevertrouwen.”

Door te werken volgens de ISO 27001 norm, onderstreept MarketResponse het belang van informatiebeveiliging en vormt zo een betrouwbare partner om mee samen te werken in deze data-driven tijden. Martens: “Allereerst zijn onze systemen zo ingericht dat er vertrouwelijk met data om wordt gegaan. Maar met techniek alleen ben je er niet, want de mensen die met de data omgaan zijn een belangrijke schakel in het proces. Daarom steken wij ook veel tijd en aandacht in de opleiding en bewustwording van onze mensen.”

Drie ISO-certificaten

Naast het ISO 27001 heeft MarketResponse de certificaten 20252 en 26362 (beide sinds 2010 toegekend aan MarketResponse) opnieuw behaald en is nu voorzien van maar liefst drie ISO-certificaten.

ISO 20252 is specifiek gericht op de uitvoering van marktonderzoek en stelt specifieke eisen aan de opzet en uitvoering van marktonderzoekprojecten. Ook stelt deze norm eisen aan de kwaliteitsbewaking in het algemeen binnen MarketResponse.

ISO 26362 geldt voor SamSam, het consumentenpanel van MarketResponse. Deze norm heeft als doel het transparant maken van het gebruik van access panels.