MarketResponse brengt het mkb-humeur voor zesde jaar op rij in beeld

06-11-2019

Voor het zesde jaar op rij heeft MarketResponse in opdracht van Marktlink Fusies & Overnames de stemming onder mkb-ondernemers in beeld gebracht. De op 5 november 2019 gepubliceerde Marktlink Bedrijfsovername Monitor laat zien dat ondernemers veel meer dan in de afgelopen jaren van plan zijn hun bedrijf te verkopen. De resultaten trokken veel aandacht in de pers, onder meer in het FD (alleen voor abonnees).

De afgelopen twee jaren laten een verdubbeling zien in het percentage ondernemers dat het bedrijf binnen nu en twee jaar van de hand wil doen. Maar liefst 70% vindt het nu een goed moment om te verkopen. Deze uitkomst bevestigt het beeld dat de verkoopbereidheid toeneemt als de economische vooruitzichten onzeker zijn.

Toenemende internationalisering

MarketResponse heeft ook dit jaar voor het onderzoek weer meer dan tweehonderd ondernemers met tien tot tweehonderd medewerkers geïnterviewd. De Marktlink Bedrijfsovername Monitor wordt sinds 2013 jaarlijks gepubliceerd om ontwikkelingen in de markt te volgen en trends te spotten. MarketResponse bevraagt de deelnemende ondernemers over terugkerende thema’s en focust daarnaast elk jaar op een specifiek vraagstuk. Dit jaar was dat de toenemende internationalisering.

Database met 25.000 kopers en verkopers

Marktlink Fusies & Overnames is zoals de naam al aangeeft gespecialiseerd in het begeleiden van overnames namens kopers en verkopers, van eerste oriëntatie tot overdracht bij de notaris. Daarnaast adviseert het bedrijf over waardebepalingen, financieringen en bij conflictbemiddeling. Marktlink beschikt over een database met meer dan 25.000 actuele kopers en verkopers uit binnen- en buitenland.

Feedback