Krijg inzicht in jouw doelgroep met marktonderzoek

17-08-2017

Om je klanten en prospects beter te begrijpen is het belangrijk om gedegen marktonderzoek laten doen. Je kunt hierbij zelf wat vragenlijsten uitzetten, maar het is verstandig om een onderzoeksbureau in te schakelen. Wij hebben alle tools en expertises in huis om een marktonderzoek uit te voeren.

Waarom moet je marktonderzoek doen?

Er zijn verschillende redenen om een onderzoek uit te laten voeren. De eerste reden die bij veel mensen omhoog komt is ‘is er wel markt voor mijn product of dienst?’. Maar ook als je al een product of dienst aanbiedt, is het slim om marktonderzoek uit te voeren. Je kunt immers altijd verbeteren en behoeftes en wensen van klanten kunnen altijd veranderen. Door bijvoorbeeld een concurrentie-analyse te doen kom je er ook achter wat jouw concurrenten doen of hebben gedaan. Het marktonderzoek zal ervoor zorgen dat jouw bedrijf zelfverzekerd en fact-based aan de slag kan.

Marketing en marktonderzoek

Voor de marketingafdeling is het ook verstandig om onderzoek te doen. Want marketing en marktonderzoek gaan hand in hand. Slaan jouw campagnes wel aan bij je doelgroep? Dit kun je bijvoorbeeld doen door het vooraf testen van een reclame-uiting. Maar ook kun je achterhalen of je bestaande merkcommunicatie effecties is door middel van brand tracking.

Feedback