Shopping Tomorrow: Online Marketing Maturity

27-06-2018

Ook dit jaar doet MarketResponse weer mee binnen één van de expertgroepen. Ieder jaar gaan 23 verschillende expertgroepen op onderzoek uit binnen hun eigen vakgebied voor Shopping Tomorrow. In januari 2019 worden de resultaten gepresenteerd tijdens de Webwinkel Vakdagen. Samen met Ortec Data Science  en Oxyma zitten we dit jaar in de expertgroep Online Marketing Maturity.

Marketing Maturity Scan

Vorig jaar heeft de expertgroep Performance Based Marketing, waar Oxyma, Ortec en MarketResponse ook aan deelnamen, een handzame online scan ontwikkeld op basis van het Online Marketing Maturity Model. De scan geeft antwoord op de vraag: waar staat jouw bedrijf in Online Marketing Maturity? hiermee bepaal je waar jouw prioriteiten liggen om je online business model verder te ontwikkelen. De scan is ontwikkeld in samenwerking met MarketResponse, via deze link kan je de scan zelf doen.

De scan is een tool die periodiek geactualiseerd wordt met input van de gebruikers. Het beantwoorden van alle vragen in de scan neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Shopping Tomorrow 2018

Dit jaar gaan wij binnen de Online Marketing Maturity expertgroep een benchmark ontwikkelen op basis van deze  maturity scan. Aan de hand van cases, best practices en expertervaringen zullen de experts inzicht geven in de kosten en baten van toenemende online marketing maturity. Daarnaast gaan we in de expertgroep werken aan een zogenoemde desired end state op het gebied van marketing maturity. Deze bevindingen worden vervolgens jaarlijks bijgesteld, onder andere dankzij de snelle ontwikkelingen in nieuwe kanalen en technologie. In het artikel, van Thuiswinkel Waarborg worden Just Greve van Oxyma en Hans Spaan van ORTEC Data Science geinterviewd over hun plannen voor dit jaar.

Meer weten over Shopping Tomorrow en de expertgroep? Lees in dit artikel, van Consultancy.nl meer.