Wiebe de Ridder in BSR-team nu vraag naar ‘anders denken’ in het woondomein toeneemt

08-10-2020

MarketResponse breidt het BSR-team uit met de aanstelling van Wiebe de Ridder (43). Hij is 1 oktober 2020 aan de slag gegaan als principal consultant Wonen, Vastgoed en Publieke Sector. De Ridder heeft ruim twintig jaar ervaring op het snijvlak van marketing, marktonderzoek en stedelijke ontwikkeling.

De behoefte aan ‘anders denken’ in het omgaan met de publieke ruimte neemt steeds meer toe, signaleert CEO Jorgen Botermans. “In het woondomein komen nu vraagstukken samen als de energietransitie, het klimaat, MVO, de beperkte ruimte en de grote behoefte aan kwalitatieve en kwantitatieve woonruimte. De behoefte aan datagedreven oplossingen voor de verschillende leefstijlen is groot bij overheden, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Ons wetenschappelijk BSR-model geeft grip. Wiebe gaat mede vorm geven aan het bieden van concrete oplossingen aan onze opdrachtgevers in het woondomein”.

Klaar voor de toekomst

De Ridder noemt het BSR-model van MarketResponse toonaangevend in de sector als het gaat om leefstijlgerelateerde onderzoeken. “Ik zie ernaar uit om die positie verder uit te bouwen, mede aan de hand van de specialismen die MarketResponse in de afgelopen jaren aan haar portfolio heeft toegevoegd. We zijn daarmee klaar voor de toekomst om op basis van data maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen, vastgoed en de publieke sector op te pakken”.

Duurzaamheid, klimaatadaptie en veiligheid

De Ridder studeerde algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit en volgde een Mastercourse Stedenbouw aan de Academie voor Bouwkunst in Rotterdam. Hij bekleedde tijdens zijn loopbaan diverse functies op het gebied van marketing en marktonderzoek bij onder meer USP Marketing Consultancy en Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Voordat hij de overstap naar MarketResponse maakte was hij als consultant normontwikkeling bouw actief bij het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) op het gebied van normering voor duurzaamheid, klimaatadaptie en constructieve veiligheid.