Customer journey mapping - Grijp elke kans om gezien te worden

25-04-2017

Het principe achter Customer Journey onderzoek is heel simpel: op elk moment dat een klant aan een reis begint, zorgen dat JIJ er bent en weet wat de klant nodig heeft. Niet alleen gevonden worden, maar er óók zijn nadat de klant met je in zee is gegaan.

Je klant zoekt het beste. Hij begint op Google. Checkt een vergelijkingssite. Vraagt eens rond bij familie en vrienden. Voordat een klant aanklopt bij jouw bedrijf heeft hij al een hele reis doorlopen. Maar ook als hij jouw bedrijf niet weet te vinden heeft hij een hele zoektocht achter de rug. En daar heeft hij jou niet gevonden. Of niet gekozen. Die kans had je moeten grijpen. Maar je zag hem niet aankomen. Of lette niet op. Een gemiste kans.

MarketResponse zorgt dat je die contactmomenten ziet aankomen en precies weet wat hij nodig heeft door middel van een customer journey onderzoek. Wanneer? Waarom? Hoe? De klant maakt een reis en komt op verschillende momenten, om verschillende redenen met jouw merk in contact. Direct of indirect. Samen met jou gaan we met die klant op reis en brengen we contactmomenten in kaart.

Mee op reis

Weten hoe jouw klant om jouw bedrijf heen beweegt. Dat opent deuren. Wij helpen je anticiperen. Een positieve ervaring vergroot loyaliteit en conversie voor jouw merk.

In onze aanpak sta je niet aan de zijlijn. Je gaat mee op reis. Het beleven van de klantreis staat centraal. Want niemand beter dan de klant zélf kan jou vertellen hoe zijn klantreis eruit ziet. Dat houdt in dat we samen het gesprek aangaan met de klant. Denk aan speeddates en workshops tussen jou en je klant. En we kijken om het hoekje, naar de contactmomenten die niet direct binnen jouw bedrijf plaatsvinden. Allemaal gericht op merkbeleving.

Zo kan jouw klant jou precies vertellen hoe hij zich voelt, wat hij verwacht en wat hij graag wil zien. Als je weet wat jouw klant nodig heeft, komt de organisatie in beweging. Je hebt het immers met eigen ogen gezien. Die input helpt jou om keuzes te maken. Doelgericht te verbeteren.

Feedback