Data driven marketing

09-02-2019

Of je nu meer succesvolle (online) marketingcampagnes wil draaien, je klantendata beter wilt segmenteren of je hele data driven marketing strategie en -automation met onze experts wilt opzetten – wij staan voor je klaar je te helpen op weg naar een data driven organisatie.
Dankzij ons 3-stappenplan brengen we binnen no-time meer structuur aan in je big data marketing. Die stappen kun je apart of in één keer met ons uitvoeren. Hieronder vind je cases van projecten die we hebben uitgevoerd bij tevreden klanten.

3-stappenplan: stap 1

Eerst gaan we jullie kansen onderzoeken voor database marketing. We analyseren onder meer de beschikbare klantdata, brengen doelgroepen in kaart en kijken aan de hand daarvan waar jullie kunnen winnen en via welk soort businessmodel.

3-stappenplan: stap 2

Zijn we het eens over de kansen, de doelgroepen en het businessmodel voor datagedreven marketing? Dan kunnen door middel van data factbased beslissingen gemaakt worden, zoals het bepalen van de propositie. Deze is dan eenvoudig af te stemmen op de gestelde doelgroepen.

3-stappenplan: stap 3

Staat de propositie als een huis? Dan gaan we de omgevingen voor customer intelligence en campagnemanagement inrichten. Zo zorgen we dat de klantkennis centraal en up-to-date blijft en dat campagnes optimaal uitgevoerd kunnen worden door middel van data driven marketing.

Doelgroepenkennis verdiepen met database marketing

Door het toepassen van doelgroep segmentatie en data enrichment met database marketing kun je je boodschap veel beter afstemmen op de ontvanger. Dit zorgt voor hogere conversies. Ook het analyseren van en inspelen op de contactmomenten binnen de klantreis, ondersteunt het optimaliseren van campagnes met database marketing.

Marketing automation implementeren

Data driven marketing automation kan pas ten volle benut worden als de systemen en data haarfijn op elkaar zijn afgestemd. Anders verdien je de investering niet terug. Bij dat afstemmen komt alleen heel veel kijken. Stap niet in de bekende valkuilen, maar laat je leiden door onze experts. Dit bespaart je een hoop tijd, geld en frustratie op weg naar een data driven organisatie.

Marketing automation finetunen

Veel organisaties hebben al flink wat systemen draaien. Helaas praat meestal niet alles optimaal met elkaar. Wij zorgen voor een naadloze centralisatie van datastromen en -processen waardoor Insights, voorspelmodellen en campagnes succesvol (en realtime) kunnen worden gecreëerd en verzonden en de groei naar een data driven organisatie, data gedreven marketing en big data marketing mogelijk wordt.

Feedback